Засолити сало можна в домашніх умовах. Для цього за бажання можна використовувати будь-які спеції та приправи, які вам подобаються — червоний перець, чорний мелений перець, приправу «10 овочів», спеції для шашлику, суху аджику тощо. Також можна вичавити свіжий часник.
Інгредієнти:
сало — 300 г;
сіль — 50 г;
спеції — 20 г.
Приготування.
Сало вимити, просушити.
Нарізати сало середніми шматками.
Насипати в тарілочку солі. Обваляти сало в солі зусібіч. Покласти сало в целофановий пакет.
Другий рецепт — для любителів гостренького. Потрібно до солі додати приправу. Сало виходить гостреньке і пахне часником.
Обваляти сало в суміші солі та спецій зусібіч і покласти у пакет.
Помістити сало в пакеті в холодильник.
Сало потрібно ставити на тарілочці: при засолюванні воно виділяє сік, а пакетик може протікати.
Через 36 годин солоне сало готове.
Також ми розповідали, як зберігати часник в умовах звичайної квартири — до Нового року, до кінця зими чи до літа.