Консервація може бути корисною для збереження мінералів, таких як кальцій і залізо, які можуть бути присутні у продуктах. Також, деякі антиоксиданти, які допомагають захищати клітини від пошкоджень в результаті окислення, можуть залишатися стабільними під час консервації.
Сливи – 1кг, томатна паста – 1 ст. л., болгарські перці – 2 шт., гострий перець, часник – 5 зубчиків, приправи «Хмелі-сунелі» - 1 ст. л., цукор – 2 ст. л., сіль – 1 ст. л.
Сливи помити, видалити кісточки. Покласти їх у каструлю, додати сіль і цукор. Поставити варитися. Коли при нагріванні слива пустить сік, додати томатну пасту.
Болгарський перець і гострий нарізати невеликими шматочками. Додати до сливи перець і «Хмелі-сунелі». Варити 10 хв. Додати в аджику часник.
Подрібнити аджику блендером до однорідної маси.
Довести до кипіння і варити 2-5 хв., розкласти по стерилізованих банках.
Закатати стерилізованими кришками.
Більше новин читайте на GreenPost.