Експерти з якості харчових продуктів нагадують споживачам, що термін придатності натурального хліба, виготовленого без використання консервантів, не повинен перевищувати трьох діб. За їхніми словами, довший термін зберігання є прямою вказівкою на наявність у складі продукту різноманітних добавок. Про це інформує Ukr.Media.
Щоб зрозуміти, наскільки хліб є натуральним, фахівці радять звертати увагу на три ключові аспекти.
Це найпростіший та найшвидший індикатор.
Уважно вивчіть етикетку. Якщо у переліку інгредієнтів ви бачите:
...то це промисловий продукт, створений для тривалого зберігання, а не для максимальної користі.
Спосіб пакування також може багато розповісти про продукт.
Фахівці уточнюють, що існують винятки. Іноді термін зберігання натурального хліба може бути збільшений завдяки зберіганню в стерильних умовах. Це може бути пакування із застосуванням вакууму або в модифікованому газовому середовищі, що перешкоджає розвитку мікроорганізмів без використання хімічних консервантів. Однак така інформація має бути вказана на упаковці.
Таким чином, обираючи хліб, варто пам'ятати, що короткий термін придатності — це, як правило, ознака якості та натуральності продукту.
Більше новин читайте на GreenPost.