Скільки разів за день б'ється серце

2 хв на прочитання16 Жовтня 2024, 22:25
Скільки разів за день б'ється серце

Частота серцевих скорочень вимірюється в ударах на хвилину (BPM).

Існує багато варіацій того, як швидко ваше серце б’ється за день.

Незалежно від того, сидите ви за столом, йдете до магазину чи бігаєте на біговій доріжці, ваше серце реагує на різні потреби в енергії, б’ючись швидше чи повільніше. Інтервали серцевих скорочень навіть сповільнюються та прискорюються приблизно на 100 мілісекунд щоразу, коли ви вдихаєте та видихаєте, сказав доктор Партхо Сенгупта, керівник відділу серцево-судинної медицини медичної школи Роберта Вуда Джонсона в Університеті Рутгерса в Нью-Джерсі.

«Найцікавішим аспектом серця є його здатність регулювати частоту та свою функцію залежно від метаболічних потреб організму», — сказав він Live Science. «Фізіологія постійно адаптується — у неї майже є власний мозок, щоб відчувати потреби організму».

Оцінка серцевих скорочень за тривалість життя починається з вимірювання часу вашого біжучого сигналу хвилина за хвилиною, а потім перевірки, чи потрапляє ваша середня частота серцевих скорочень у стані спокою в певний діапазон. Частота серцевих скорочень вимірюється в ударах на хвилину (BPM). Діапазон для здорової дорослої людини становить від 60 до 100 ударів за хвилину в стані спокою, хоча для більшості дорослих цей показник становить від 55 до 85 ударів за хвилину, згідно з Гарвардською медичною школою.

Для порівняння, середня частота серцевих скорочень у стані спокою для новонародженого становить від 70 до 190 ударів на хвилину, за даними дитячої лікарні імені Беніоффа Каліфорнійського університету в Сан-Франциско , щоб задовольнити енергетичні потреби швидшого метаболізму.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: