Догори
Дати відгук

Скільки лікарів будуть вакцинувати українців від COVID

Людям, яким понад 80 років, доведеться йти за вакциною до стаціонарного кабінету щеплень. Мобільна бригада вакцинаторів до них не приїде.

1 хв на прочитання02 Лютого 2021, 12:10
Для вакцинації українців у першочерговому порядку створять понад півтисячі мобільних бригад Для вакцинації українців у першочерговому порядку створять понад півтисячі мобільних бригад
Поділитись:

Проводити першу хвилю щеплень від коронавірусу будуть 572 мобільні бригади медиків. Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив 2 лютого на щоденному брифінгу. 

«Загальна кількість бригад, яка прорахована нашими спеціалістами — це 572 мобільні бригади, які ми хочемо створити в Україні», — сказав Степанов.

За словами очільника МОЗ, перші такі бригади вже створені й укомплектовані. Вони здатні щепити вакциною 367 тисяч людей.

Максим Степанов наголосив, що першу хвилю вакцинації від ковіду будуть проводити винятково мобільні бригади. Щеплення отримають медики, які працюють із контактними хворими в стаціонарах, та українській військовослужбовці в зоні ООС.

Українці, яких вакцинуватимуть під час другої хвилі, за щепленням мають прийти до спеціальних кабінетів. Таких кабінетів планують створити 4250. Туди доведеться звертатися медикам, які надають первинну медичну допомогу, та пацієнтам, старше 80 років. 

Як стало відомо раніше, перші 117 тисяч доз американської вакцини Україна отримає в лютому. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.