Догори
Дати відгук

Сінгапурський суд оштрафував чоловіка на 3600 доларів за «рецидивістське» годування голубів

Для Сінгапуру скельні голуби є інвазивним видом, який конкурує з місцевими видами.

3 хв на прочитання22 Липня 2023, 12:43
Поділитись:

Чоловіка, якого раніше сінгапурський суд оштрафував за годування голубів, знову спіймали за аналогічний злочин. Рецидивіст був оштрафований судом на 4800 сінгапурських доларів (що становить 3600 доларів США) за те, що годував птахів 16 разів. Він кидав скибки хліба на тротуар і узбіччя трави, і попри попередження, що годувати диких тварин без письмового дозволу є злочином, чоловік продовжував це робити, пише CNA.

У п’ятницю (21 липня) 67-річний сінгапурець В. Раджандран був оштрафований судом на 4800 сінгапурських доларів за чотирма звинуваченнями відповідно до Закону про дику природу. Ще 12 звинувачень взято до розгляду.

Раджандран сплатив штраф повністю. В іншому разі йому довелося би відсидіти 16 діб в'язниці.

У суді стало відомо, що вранці 26 серпня 2022 року правоохоронці помітили Раджандрана в околицях Алджуніед Кресент.

Раджандран годував птахів, кидаючи скибочки хліба на тротуар і узбіччя трави.

Офіцери сказали йому, що це правопорушення, але він продовжував годувати птахів ще 15 разів, останній раз у грудні 2022 року.

Щоразу він купував хліба приблизно на 20–30 сінгапурських доларів або брав із залишків їжі рис, щоб годувати птахів у районі Гейланг.

Незважаючи на неодноразові дії правоохоронців, які просили його зупинитися, Раджандран продовжував годувати птахів.

Раджандрана було оштрафовано на 450 сінгапурських доларів у лютому 2018 року за порушення Правил щодо тварин і птахів (голубів). У січні 2020 року його оштрафували ще на 500 сінгапурських доларів за годування бродячих голубів.

Загалом Раджандрану загрожує 16 звинувачень.

У Сінгапурі навмисне годування диких тварин карається штрафом у розмірі до 5000 сінгапурських доларів для тих, хто порушує вперше. Повторним порушникам загрожує штраф до 10 000 сінгапурських доларів.

Закон про дику природу визначає дику природу як «тварину, яка належить до виду дикої природи, включаючи молодняк або яйце тварини».

У листі, який був опублікований у березні цього року у відповідь на лист у Lianhe Zaobao, Національне агентство з навколишнього середовища та Рада національних парків (NParks) заявили, що скельні голуби не є корінними для Сінгапуру, а є інвазивним видом, який конкурує з місцевими видами.

«Їхні екскременти забруднюють довкілля та спричиняють такі неприємності, як забруднення одягу», — зазначили агентства.

У NParks заявили, що до управління інвазивними видами птахів використовується громадський і науковий підхід.

Це передбачає видалення джерел їжі, зміну середовища існування, управління популяцією та дослідження для розуміння екології птахів-шкідників, таких як їх нічліг і пошук їжі.

«Громадськість може допомогти зменшити зростання популяції голубів, не годуючи цих птахів і забезпечивши належну утилізацію харчових залишків», — ідеться далі в листі.

Агентства підкреслили, що годування голубів є незаконним і що NParks вживає активних заходів проти подібної практики.

З лютого 2021 року до моменту публікації листа в березні 2023 року NParks повідомила, що видала рекомендаційні листи, листи-попередження та штрафні санкції понад 270 правопорушникам.

Також ми розповідали, що у Шотландії знайшли ефективний і повністю екологічний засіб боротьби з борщівником.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost