Догори
Дати відгук

Сім найбільш корисних продуктів, які коштують не як "все золото світу" — дієтолог

2 хв на прочитання03 Жовтня 2020, 19:30
pixabay pixabay
Поділитись:

Здорова дієтична їжа не обов'язково вимагає великих капіталовкладень. Корисні продукти не завжди коштують дорого. Про це заявила дієтолог Крістіна Андерссон, яка у виданні Svenska Dagbladet   перерахувала сім бюджетних і корисних продуктів.

Перш за все, це цибуля. Дієтолог радить обов'язково додавати її в свій раціон. Цибуля багата на вітаміни і корисні речовини, а також має бактерицидний ефект. У червоній цибулі містяться ще й антиоксиданти.

Капуста є хорошим захисником від раку, бо   до її складу входять сірковмісні речовини. Єдино, що потрібно пам'ятати, людям, що страждають від проблем зі шлунком, необхідно вживати цей продукт приготованим, а не сирим.

Андерсон відзначила також користь інших коренеплодів - моркви, пастернаку, буряка. Вони містять багато мінералів, служать хорошим джерелом вуглеводів і рослинних волокон. 

У моркві містяться: альфа та бета-каротин — використовуються організмом для синтезу вітаміну А вітамін А — необхідний для формування зорового білка родопсину вітамін С — потужний антиоксидант, нейтралізує вільні радикали.

Пастернак стимулює діяльність залоз внутрішньої секреції й обмін речовин, зміцнює стінки капілярів, знімає пропасницю і спазми, має сильну сечогінну дію, сприяє виведенню каменів та солей, є болезаспокійливим, бактерицидним і тонізуючим засобом.

Буряк  має виражені цілющі властивості - протизапальний, проносний, сечогінний, антисклеротичний ефекти. Сік рослини стимулює розмноження клітин, завдяки чому може застосовуватися як ранозагоювальний засіб.

Квасоля, нут і сочевиця багаті білком і мінералами. Квасолю можна вживати і консервовану, тому що своїх харчових властивостей вона не втрачає.

І нарешті - яйця. Андерсон взагалі назвала їх природними мультивітамінами, так як в них містяться майже всі необхідні людині вітаміни і мінерали, а також багато корисних жирів і антиоксидантів.

Нагадаємо, дешевий льон рятує серце, знижує ризик онко та вбиває вагу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро