Догори
Дати відгук

Сільський голова «накопав» глини на суму понад 24 млн грн

Слідством установлено, що у 2019 і 2020 роках посадовець підробив рішення двох сесій сільради.

1 хв на прочитання06 Лютого 2022, 20:00
Поділитись:

Працівники Решетилівської окружної прокуратури спрямували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови сільради одного з районів області, пише Голос України.

Йому інкримінують використання підроблених документів, закінчений замах на зловживання службовим становищем, а також службові підроблення та недбалість, що спричинило тяжкі наслідки. Зокрема, слідством установлено, що у 2019 і 2020 роках посадовець підробив рішення двох сесій сільради про передачу йому та дружині земельних ділянок загальною площею 4 гектари. Щоправда, зареєструвати речове право на них не зміг, оскільки реєстратори засумнівалися в дійсності згаданих документів…

Однак 2020 року згаданий сільський голова також без рішення сесії, діючи від імені сільради, уклав із київським товариством договір про співпрацю. Згідно з ним, орган місцевого самоврядування зобов’язувався безоплатно (!) передати підприємницькій структурі глину та не чинити перепон для її видобутку й транспортування.

Тож обвинувачений фактично самостійно розпорядився корисними копалинами місцевого значення. При цьому внаслідок видобутку товариством 33 тисяч кубометрів глини громаді було завдано збитків на загальну суму понад 24 мільйони гривень.

Раніше ми псилаи, що За підроблені заповіти на землю померлих, судитимуть двох голів сільради

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко