Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • «Сі Цзіньпін дав Путіну кличку «Щеня», а тепер до цієї клички ще додають «без зубів»: Китай може напасти на РФ

«Сі Цзіньпін дав Путіну кличку «Щеня», а тепер до цієї клички ще додають «без зубів»: Китай може напасти на РФ

У лютому Путін запевняв китайського лідера, що війна з Україною буде бліцкригом, але відтоді розчарував.

3 хв на прочитання26 Жовтня 2022, 21:04
Поділитись:

Президент Росії Володимир Путін у понеділок та у вівторок просив МЗС РФ організувати йому телефонну розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, але китайська сторона відповіла відмовою. Про це розповідає інсайдерський Телеграм-канал «Генерал СВР».

«Путін уже не вперше отримує відмову у можливості провести телефонну розмову з Сі Цзіньпіном. Цього разу китайська сторона товсто натякнула, що важливого предмета для розмови немає, а дрібниці товариш Сі спілкуватися з ким попало не збирається», — ідеться в повідомленні.

Автор нагадує, що за результатами з'їзду КПК у Пекіні Сі Цзіньпін залишається лідером Китаю та зміцнює позиції. У своїй промові на з'їзді він згадав «біполярний світ», виключивши варіант розгляду Росії як рівноважного США та Китаю центру впливу.

«Генерал СВР» розповідає, що Сі Цзіньпін у лютому отримав особисті запевнення від Путіна у швидкій (пролунало слово «блискавично») реалізації геополітичних амбіцій в українському напрямі. Китайський лідер повірив і дав зрозуміти, що у разі швидкої реалізації військових планів російського керівництва Путін може розраховувати не лише на розуміння китайського керівництва, а й на підтримку.

«В очах Сі Цзіньпіна та керівництва Китаю Путін припустився непоправної помилки, він програв війну, яку сам і затіяв. Віра в «другу армію світу» впала, потягнувши із собою повагу.

Обіцянки, дані Путіним Сі у Самарканді закінчити війну «перемогою», та нещодавній візит Патрушева до Китаю, з обіцянкою закінчити гарячу фазу конфлікту максимально швидко, не знайшло не лише підтримки, а й розуміння китайського керівництва. Особиста неприязнь Путіна до Сі Цзіньпіна, яка виявилася після відмови Китаю у військовій допомозі Росії вже після проваленого початку війни, в Китаї добре відома. Путіна у відповідь просто зневажають і дають йому це зрозуміти всіма доступними способами. 

Найгірше для Путіна те, що він тепер постійно чекає на «ніж у спину» від китайських товаришів, і, ймовірно, саме цього й дочекається. Сі Цзіньпін дав кличку Путіну «Щеня», а тепер до цієї клички ще додають «без зубів», — говорить автор.

Ця інформація корелює з даними, отриманими з інших джерел. Аналізуючи ситуацію в КНР після з'їзду КПК, Forbes попереджає, що Китай, скориставшись ослабленням РФ через війну з Україною, може спробувати взяти під контроль російські східні території — тим більше що на Далекому Сході живуть сотні тисяч етнічних китайців.

«Зневага Китаю до Росії, що слабшає, ледве приховується і все наростає; азійська Росія відкрита для захоплення, і ніхто не здійме великого шуму», — вважають у Forbes.

Нагадаємо, Путін пожертвує 10-20 млн росіян лише щоб виграти цю війну — експерт.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023