Швидкий перекус з лаваша: як приготувати конвертики з сиром, яйцем і зеленню
Смачно та дуже просто в приготуванні.
Чимало господинь полюбляють експериментувати з різними стравами з лаваша. Сьогодні рекомендуємо цей простий рецепт закуски на сковороді, з якою впорається навіть школяр.
Інгредієнти: лаваш (2 шт.), яйце (5 шт.), сир (200 г), зелена цибуля, майонез або сметана (2 ст. л.), сіль.
Приготування:
Для приготування конвертиків з лаваша яйця заздалегідь відварюємо вкруту – приблизно 10 хвилин після закипання. Потім заливаємо їх холодною водою і чекаємо, доки вони охолонуть. Очищаємо від шкаралупи та нарізаємо кубиками.
Зелену цибулю промиваємо у проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.
Твердий сир тремо на терці.
Змішуємо в глибокій мисці яйця, сир, зелену цибулю, солимо, додаємо майонез або сметану за смаком.
Лаваш нарізаємо на смужки приблизно 10*40 см. Викладаємо начинку на край і загортаємо конвертиком.
Розігріваємо сковороду без олії та викладаємо на неї конвертики з лаваша з начинкою. Обсмажуємо до рум'яної скоринки спочатку з одного боку, потім перевертаємо на інший.
Подаємо до столу апетитну закуску з лаваша та насолоджуємося смаком.