Схожі на справжні, але мають купу переваг: рослинні стейки друкують на 3D-принтерах
Ціни приблизно такі ж, як і на тваринне м’ясо.
Рослинні стейки тепер друкують на 3D-принтерах. Ті, хто їх куштував, стверджують, що вони схожі на справжні, розповідає Deutsche Welle.
Шар за шаром створюється стейк — за допомогою 3D-принтера. Фарш зроблений із бобових, буряка, харчових дріжджів і кокосового жиру. 3D-технології імітують структуру м'яса.
«Текстура правильна, навіть запах, пахне як справжній. Дійсно, автентичний, для мене це — революційно», — ділиться Шеллі Шамір Кейнан, директор Publicis Israel.
Рослинне «м'ясо» продається вже в багатьох країнах. Ціни приблизно такі ж, як і на тваринне. В замінниках м'яса використовують вирощені в лабораторіях клітини тварин. У такій рибі, з 3D-принтера, немає антибіотиків. Та й океанам без надмірного вилову простіше зберегти екобаланс, стверджують прихильники цієї технології.
Більше новин читайте на GreenPost.