Догори
Дати відгук

Шмигаль знайшов нове виправдання затримці вакцинації від COVID

Очільник уряду згадав європейські країни, які, нібито, теж змістили свої терміни вакцинації.

1 хв на прочитання19 Лютого 2021, 10:43
Денис Шмигаль із парламентської трибуни виправдався за затримку вакцинальної кампанії Денис Шмигаль із парламентської трибуни виправдався за затримку вакцинальної кампанії
Поділитись:

Від затримок поставок вакцини для щеплення від коронавірусу страждає не лише Україна, але й уся Європа. Зміщення термінів вакцинації — не лише українська проблема, заявив 19 лютого з парламентської трибуни прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Багато країн, у тому числі країни ЄС, стикнулися з новою проблемою: зміщенням термінів поставки вакцин. Впевнений, що зсунуті терміни суттєво не вплинуть на вакцинальну кампанію і вона розпочнеться найближчим часом», — сказав Шмигаль.

Прем'єр-міністр вкотре наголосив, що Уряд у цілому та МОЗ зокрема зробили все необхідне, щоб українці отримали доступ до безпечної вакцини.

Втім, Денис Шмигаль знову не зміг озвучити перед парламентарями конкретні терміни прибуття вакцини в Україну та дату, коли українці отримають перше щеплення. 

Нагадаємо, що вакцинальна кампанія мала розпочатися ще на початку тижня, 15 лютого. Принаймні, цю дату з телеекранів офіційно озвучували головний державний санітарний лікар країни Віктор Ляшко й очільник МОЗ Денис Степанов. 

Але у понеділок Степанов назвав нову дату постачання вакцини проти коронавірусу в Україну. Йшлося про 16 або 17 лютого. Сьогодні на календарі 19 лютого. Жодна партія вакцин до України ще не потрапила.

Як ми інформували своїх читачів раніше, в Україні вчасно не почалася вакцинація від коронавірусу. Для порівняння, у великій Британії від коронавірусу вакцинували вже 15 млн людей, у Німеччині — 3,8 млн. У Євросоюзі нещодавно зробили заяву про те, що до кінця літа планують вакцинувати всіх охочих.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost