Догори
Дати відгук

Шмигаль заявив, що всім родинам померлих медиків сплатили компенсацію

І це попри те, що йому привели до прикладу історію померлого лікаря-хірурга Гайди, родина якого з червня не може отримати обіцяні гроші

2 хв на прочитання18 Грудня 2020, 23:58
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив 18 грудня в ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" про те, що усім родинам загиблих медиків виплачують грошову компенсацію. Проте, йому заперечили на прикладі конкретного випадку.  

"У нас в Україні понад чотири сотні медичних працівників загинули через коронавірус. Держава виплачує компенсації родинам загиблих. Понад 200 тисяч отримують по соціальному страхуванню й 1 млн 576 тис.грн виплачується родині медика, який загинув через коронавірус. На сьогодні проводять понад 360 розслідувань, оформлюють документи. По 200 відбувається розслідування. Понад 100 справ завершено", - сказав Шмигаль.

Очільнику Уряду заперечив нардеп Олексій Гончаренко. Він звернув увагу Дениса Шмигаля на випадок лікаря-хірурга Гайди із Черкас, який захворів на коронавірус на роботі й помер 30 червня

"Родина звернулася, Управління Держпраці оформило акт, що це дійсно професійне захворювання. Подали документи у Фонд соціального страхування. А Фонд подає в суд на Управління Держпраці Черкаської області нібито через те, що вони неправильно оформили акт, щоб не сплачувати цю компенсацію". - сказав  Гончаренко. 

У відповідь прем'єр-міністр України відповів, що йому невідомі випадки невиплати родинам загиблих медиків компенсацій. Він закликав народних депутатів і самих членів родин померлих лікарів інформувати його про такі ситуації.

Як стало відомо раніше, це вже не перша заява в прямому ефірі про дискримінацію рідних померлих від COVID-19 медиків. 17 грудня під час пленарного засідання ВРУ нардеп від депутатської групи "Довіра" Лариса Білозір заявила про те, що понад 150 сімей загиблих від коронавірусу медиків не отримали компенсацію за їх смерть. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Дослідження вчених Алкогольні напої Шкідливі звички
Вчені назвали найнебезпечніший вид алкоголю: вбиває серце та сприяє ожирінню
1 хв на прочитання8 хвилин тому
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитання47 хвилин тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання3 години тому
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання6 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання9 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання9 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost