Догори
Дати відгук

Шмигаль вніс подання на призначення Міністра захисту довкілля

3 хв на прочитання03 Червня 2020, 14:11
Поділитись:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради України подання на призначення Міністра захисту довкілля і природних ресурсів. Відповідна інформація з'явилася на сайті Ради.

На посаду Міністра захисту довкілля і природних ресурсів Шмигаль пропонує кандидатуру Романа Абрамовського, який до цього часу був заступником Міністра енергетики і захисту довкілля України.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін ухвалив рішення про створення окремого Міністерства захисту довкілля, а урядовий портал вже  офіційно опублікував постанову про поділ Мінекоенерго. Тому тепер в Україні існують Міністерство енергетики і Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів. Однак останнє досі залишається без очільника.

Роман Абрамовський у 2015 році кілька місяців був заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. У 2019 став заступником міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.  

З оприлюдненої  в Реєстрі декларацій щорічної декларації Абрамовського очевидно, що чиновник -  досить забезпечена людина. У його власності дві квартири у Києві:  велика  квартира у столиці,  загальною площею у 321,5 м2 та менша у  71,8 м2 

Роман Абрамовський - власник брендового годинника Ulysse Nardin, вартістю у 100 800 гривень. Проте, більше цінного рухомого майна належить дружині чиновника, Світлані.  З декларації Абрамовського видно, що дружина любить як коштовні ювелірні вироби, так і  брендові дорогі  годинники. Зокрема,  Bregeut, який коштує дорожче за годинник самого декларанта - 160 000 грн та  Ulysse Nardin у 66 000 грн.  Загальна вартість задекларованих ювілірних прикрас  складає 360 000 грн.

У родині три автівки: Mersedes Benz  вартістю у 1 240 000 грн, який належить чиновнику міністерства, Land Rover вартістю 1 443 340 грн та BMW, вартістю 402 000  - у власності дружини.

Абрамовський вніс у декларацію корпоративні права у 5 товариствах, дружина володіє повністю або частково корпоративними правами у 6 підприємствах. Чиновник є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) у ТОВ Український морський альянс. В той же час, дружина Абрамовського виступає кінцевим бенефіціарним власником (контролером) у 7 юридичних особах, розташованих у різних регіонах України.

На банківських рахунках заступника міністра зберігаються 796 091 євро, 1382 долари, та більше 100 тис грн. Готівкою Абрамовський зберігає 300 522 доларів та 35 700 євро. У дружини чиновника є кілька валютних рахунків, а також готівка -  405 000 доларів.

Нагадаємо, Роман Абрамовський відповідає на найвищому рівні за організацію роботи та підготовку, погодження, затвердження та видачу документації щодо  оцінки впливу на довкілля  та оцінки транскордонного впливу на довкілля. Саме Абрамовський ухвалював остаточне рішення ставити чи не ставити підписи на документах за попереднім візуванням своєї підлеглої, якій вручено 34 протоколи про корупцію.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко