Догори
Дати відгук

Шмигаль «відморозився» на запитання про ціну на вакцину проти COVID для українців

Також прем'єр-міністр не зміг відповісти на запитання, на якому етапі перебуває виробництво української вакцини.

2 хв на прочитання18 Грудня 2020, 12:12
Фото: Радіо Свобода Фото: Радіо Свобода
Поділитись:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль ухилився від запитання про те, скільки коштуватиме вакцина від коронавірусу для українців. Про це стало відомо під час пленарного засідання ВРУ 18 грудня, куди очільник Уряду прийшов звітувати. 

Все почалося із запитання нардепа Олександра Качури від фракції «Слуга народу». 

«Що там із вакциною українського виробництва? На шпальтах усіх видань було про те, що Україна розробляє цю вакцину. І друге питання: чи є програма безкоштовного вакцинування для людей? Тому що є застереження про те, що ціна буде або непідйомною, або ми отримаємо вакцину вже тоді, коли весь світ буде вакцинований», — поставив запитання Качура. 

Денис Шмигаль у відповідь заявив:

«Україна отримає вакцину не пізніше. ніж вона буде в Європі».

На запитання про її вартість очільник Уряду ухилився від прямої відповіді. Він зазначив, що частина українців буде вакцинована безкоштовно, а частина зможе придбати вакцину для щеплення від коронавірусу за власні кошти. Конкретну суму Шмигаль так і не назвав.

Щоб відповісти на запитання про виробництво української вакцини. Шмигаль передав слово міністру охорони здоров'я України Максиму Степанову.

«Йдеться про кандидата на вакцину. Ми пройшли доклінічне випробування. Зараз триває процес щодо початку клінічних випробувань», — сказав Степанов. 

Тим часом невтішний прогноз щодо щеплення від COVID-19 висловив гендиректор інформагентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко. За його словами, попри заяви міністра охорони здоров’я Максима Степанова про те, що вже в лютому почнеться перша хвиля щеплення від коронавірусу, українці можуть дочекатися вакцинації лише у 2023 році.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.