Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Школа почекає: заради оксамитового сезону навчальний рік в Одесі хочуть розпочати з 20 вересня

Школа почекає: заради оксамитового сезону навчальний рік в Одесі хочуть розпочати з 20 вересня

Вважається, що три тижні можуть принести до 300 млн грн надходжень до місцевого бюджету від туризму.

2 хв на прочитання18 Серпня 2021, 15:49
Фото:
LIGA.net Фото: LIGA.net
Поділитись:

В Одеській області мають намір перенести на 20 вересня початок навчального 2021–22 року заради продовження оксамитового сезону, що може додатково принести до 300 млн грн надходжень до місцевого бюджету від туризму.

Таку ініціативу керівництва Одеської облдержадміністрації підтримали учасники засідання обласної науково-експертної ради, повідомляє пресслужба ОДА

«Історично склалося, що курортний сезон в Одеській області зазвичай починався із середини травня. Проте в останні роки спостерігається тенденція зміни кліматичних умов: травень і червень супроводжуються частими опадами, вітрами та відсутністю тепла, а про вересень туристи відгукуються як про «оксамитовий сезон» — найкращий час для приїзду у приморські регіони Одещини, Миколаївщини та Херсонщини», — зазначив директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Дмитро Радулов, підтримуючи ідею продовжити тривалість офіційного туристичного сезону заради збільшення надходжень до бюджетів.

Його підтримала вчений секретар Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАНУ Ніна Хумарова, уточнивши, що за розрахунками науковців протягом вересня цього року приморські регіони потенційно можуть додатково отримати близько 600 млн грн до місцевих бюджетів у сфері «індустрії гостинності та економіки вражень» (із наданням супутніх послуг), із яких 50 % припадає на Одеську область.

З огляду на це, акцентували учасники засідання обласної науково-експертної ради, скликаного головою ОДА Сергієм Гриневецьким, варто переглянути «пікові» туристичні місяці відпочинку. І з метою максимального використання туристичних ресурсів та збільшення дохідної частини місцевих і регіональних бюджетів «продовжити літній сезон до 20 вересня, що потребує змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту», згідно з яким навчальний процес у закладах середньої освіти має тривати не менше 175 навчальних днів.

В ОДА також констатували, що ініціативу Одеської ОДА «щодо перенесення (в разі доцільності) початку навчального року в закладах загальної середньої освіти та вищих навчальних закладах із 1 вересня на 20» підтримали окремі члени парламенту від Одещини, а також керівники Миколаївської та Херсонської ОДА.

Нагадаємо, що у школі на Київщині створили пасіку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.