Догори
Дати відгук

Щось незвичайне: молочна каша із пшеницею від відомого шеф-кухаря

Пшеницю не варто замочувати у воді

2 хв на прочитання15 Січня 2023, 23:35
Поділитись:

Якщо мова заходить про молочну кашу, в уяві одразу спливають спогади дитинства. У вас так? Смак її дійсно нагадує щось тепле, домашнє та напрочуд затишне.

Зазвичай, цю страву звикли бачити з рисом чи манною крупою. Ми ж пропонуємо додати пружності каші та зварити її з пшеницею. Вас чекає щось дійсно незвичне, цікаве та дуже корисне.

Клопотенко радить приготувати цю молочну кашу на сніданок та не переймайтеся, що на це треба багато часу. Пшениця вариться швидше за пшоно. Якщо ви справжній поціновувач молочної каші, у пригоді буде ще й гарбузова каша з рисом на молоці, яка виходить дуже ніжною.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ МОЛОЧНОЇ КАШІ З ПШЕНИЦЕЮ

Пшеницю не варто замочувати у воді, бо як показує наш досвід, це не скорочує час її приготування. Якщо ще й залишити на довгий час у ній, зернятка в процесі приготування зовні будуть лопатися, а всередині ще будуть твердими, а нам потрібно, щоб вони залишалися пружними. Спочатку ми їх зваримо у воді, а потім у молоці. Отже, спершу добре помийте пшеницю та варіть 30 хвилин після закипання. В нашому випадку кількість води ролі не грає, бо ми її будемо зливати.

Молоко беріть найвищої жирності, щоб отримати насичений вершковий смак каші, а цукор додавайте до свого смаку чи замініть його медом за бажанням.

ЯК ПРИГОТУВАТИ МОЛОЧНУ КАШУ З ПШЕНИЦЕЮ

ІНГРЕДІЄНТИ

150 г пшениці (200 г відвареної)

450 мл молока 3,2% 

1 ст. л. цукру 

1 паличка кориці 

1 коробочка кардамону 

МОЛОЧНА КАША З ПШЕНИЦЕЮ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Добре помийте 150 г пшениці, перекладіть в каструлю, залийте 300 мл води, додайте дрібку солі та варіть 30 хвилин з моменту закипання. Вона має залишитися пружною. Після приготування її обсяг збільшиться вдвічі й ви отримаєте 200 г зерна.

 КРОК 2

В іншій каструлі закип’ятіть 450 мл молока 3,2%, з пшениці повністю злийте воду та перекладіть її до каструлі. Додайте 1 паличку кориці, коробочку кардамону та 1 ст. л. цукру.

 КРОК 3

Варіть пшеницю з молоком та прянощами ще 5 хвилин. Приберіть паличку кориці й коробку кардамону та одразу розливайте у тарілки. За потреби додайте ще цукру або підсолодіть медом.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost