Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Щонайменше четверо людей загинули, понад 100 поранено: у США над Оклахомою пронісся торнадо

Щонайменше четверо людей загинули, понад 100 поранено: у США над Оклахомою пронісся торнадо

Через наслідки негоди в 12 округах введено надзвичайний стан.

2 хв на прочитання29 Квітня 2024, 13:32
Зображення згенероване ШІ Зображення згенероване ШІ
Поділитись:

Торнадо забрав життя чотирьох людей, серед яких немовля, в американському штаті Оклахома і залишило тисячі людей без електрики. Щонайменше 100 людей по всьому штату зазнали поранень через природний катаклізм. Про це розповідає Associated Press.

Понад 20 000 людей досі залишаються без електрики через кілька годин після того, як торнадо почався пізно ввечері в суботу. Найбільших руйнувань зазнало місто Сульфур, де проживає близько 5 000 осіб: тут торнадо зім'яв багато будівель у центрі міста, перекинув автомобілі й автобуси і позривав дахи з будинків у радіусі 15 кварталів.

«Ви просто не можете повірити в руйнування. Здається, що кожен бізнес у центрі міста був зруйнований», — сказав губернатор Оклахоми Кевін Стітт під час візиту до постраждалого міста.

За словами Стітта, близько 30 людей отримали поранення в Сульфурі, зокрема ті, хто перебував у барі під час удару торнадо. За даними Департаменту з надзвичайних ситуацій штату Оклахома, лікарні по всьому штату повідомили про близько 100 постраждалих, в тому числі людей, які, очевидно, були порізані чи вражені уламками. Відомо, що серед загиблих було немовля.

Представники Білого дому повідомили, що президент Джо Байден розмовляв зі Стіттом у неділю і запропонував повну підтримку федерального уряду.

В Оклахомі влада повідомила, що торнадо в місті Сульфур почався в міському парку, а потім пронісся через центр міста, перевертаючи автомобілі та зриваючи дахи і стіни з цегляних будівель. У будівлях вибило вікна та двері.

Далі на північ торнадо поблизу міста Холденвілль забрав життя двох людей і пошкодив або зруйнував більше десятка будинків, згідно з повідомленням Служби екстреної медичної допомоги округу Г'юз. Ще одна людина загинула на шосе 35 поблизу міста Марієтта на півдні Оклахоми, повідомили представники влади штату.

Сильні дощі, які прийшли в Оклахому разом із торнадо, також спричинили небезпечні повені та необхідність рятувальних робіт на воді. За межами Салфура підвищення рівня води в озерах призвело до закриття Національної зони відпочинку Чикасо, де шторми зруйнували пішохідний міст.

У неділю Стітт видав указ про введення надзвичайного стану в 12 округах через наслідки негоди.

Жителі інших штатів також зазнали руйнувань, завданих ураганом. Торнадо в передмісті Омахи (штат Небраска) в суботу зруйнував будинки і підприємства, просуваючись на багато миль через сільськогосподарські угіддя й у населені пункти, а потім обрушився на місто в Айові.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Знаки зодіаку серед жінок, які більше схильні до конфліктів
Знаки зодіаку серед жінок, які більше за всіх схильні до конфліктів
1 хв на прочитаннягодина тому
Чоловік убив дружину
Через звернення до поліції, чоловік, погрожуючи лезом зґвалтував та убив дружину
1 хв на прочитання2 години тому
Загинув курсант одеської Військової академії
Парашут зачепився за гелікоптер: ДБР розслідує загибель курсанта одеської Військової академії
1 хв на прочитання4 години тому
Помідори квашені з часником
Чудовий варіант для гостроти і аромату ваших страв: помідори квашені з часником
1 хв на прочитання5 годин тому
Смертельний гемолітичний стрептокок рекордними темпами поширюється Японією
1 хв на прочитання6 годин тому
Як гаряча їжа руйнує організм
1 хв на прочитання7 годин тому
Можливості сталого ведення та розвитку тваринництва обговорили у Вінниці
1 хв на прочитання8 годин тому
Немовля із вадою діафрагми, що посунула внутрішні органи і не давала дихати, прооперували прямо в кювезі реанімаційного відділення
2 хв на прочитання12 годин тому