Догори
Дати відгук

Щоб врятувати суглоб: стало відомо, що допоможе при бурситі

Повністю позбутися застарілого бурситу дозволяють 20-25 таких щоденних процедур

1 хв на прочитання26 Квітня 2023, 21:31
Поділитись:

Крім спеціалізованого лікування, на допомогу приходять рецепти народної медицини.

Бурсит - це запалення синовіальних сумок в основному ліктьового, плечового, колінного та гомілковостопного суглобів.

Відвар лопуха

З подрібненого кореня лопуха великого слід щодня готувати свіжий відвар. 2-3 столові ложки кореня залити 750 мл води, настояти 3-4 години, потім проварити на слабкому вогні 10-15 хвилин. Змочену у відварі і складену у 4-6 шарів марлю накладати на великий суглоб. Зверху закрити компресним папером і укутати теплим шарфом або рушником на ніч. Після кожного компресу марлю необхідно прати з милом і висушувати.

Повністю позбутися застарілого бурситу дозволяють 20-25 таких щоденних процедур. У поодиноких випадках курс доводиться повторювати. Але неодмінною умовою одужання є відносний спокій суглобів.

У літній період також добре прикладати до хворого суглоба свіже листя лопуха великого і забинтовувати.

Зігріваючий компрес

Застосовувати у разі порушення рухливості суглобів після травми. 100 г внутрішнього свинячого жиру змішати з 1 столовою ложкою солі. Суміш втирати у ділянку суглоба. Потім накласти зігріваючий компрес.

Настоянка соняшника

Застосовують при нерухомості суглобів та зрощуванні суглобових поверхонь. Взяти квітковий кошик (капелюшок) соняшника молочної стиглості та вагою близько 500 г. Подрібнити і залити двома літрами горілки. Настоювати на сонці 14 днів, потім процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день 1 годину до їди.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost