Догори
Дати відгук

Щоб урятувати корали: Австралія хоче покращити якість води на Великому Бар'єрному рифі

Частина грошей піде на боротьбу з інвазійними видами.

1 хв на прочитання24 Серпня 2024, 18:16
Морський біолог Енн Гоггет перевіряє загибель коралів на Великому Бар’єрному рифі: окрім забруднення води, підвищення температури є найбільшою загрозою для рифу. Фото: Девід Грей/AFP/Getty Images Морський біолог Енн Гоггет перевіряє загибель коралів на Великому Бар’єрному рифі: окрім забруднення води, підвищення температури є найбільшою загрозою для рифу. Фото: Девід Грей/AFP/Getty Images
Поділитись:

Уряд Австралії хоче витратити еквівалент 117 млн євро на покращення якості води на Великому Бар'єрному рифі в найближчі роки. Це, серед іншого, спрямоване на зменшення забруднення пестицидами навколо знаменитого коралового рифу, заявила міністр навколишнього середовища Австралії Таня Пліберсек. Окрім того, частина грошей піде на боротьбу з інвазійними видами, розповідає Die Zeit.

Знижена якість води вбиває морську траву й ускладнює відростання коралів, сказала Пліберсек. Окрім того, забруднена вода блокує сонячне світло, необхідне для здорового рифу. У минулому кораблі, які потрапили в аварію, забруднювали морську воду нафтою. ЮНЕСКО також попередило про негативний вплив туризму на якість води. Однак, за словами міністра навколишнього середовища Австралії, зміна клімату залишається найбільшою загрозою для рифу.

Великий Бар'єрний риф простягається приблизно на 2300 км. Тут мешкає понад 600 видів коралів і 1600 видів риб. Підвищення температури води та забруднена вода становлять найбільшу загрозу для коралового рифу. Десятиліттями він страждає від вибілювання коралів: підвищення температури внаслідок зміни клімату викликає стрес у коралів. Тому вони відмовляються від різнокольорових водоростей, які є для них основним джерелом їжі. Це призводить до того, що корали втрачають свій колір, і загрожує їхньому життю.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost