Догори
Дати відгук

Щоб була розсипчастою: як правильно варити гречку, багато господинь допускають помилки

Спеції та сіль потрібно додавати на початку варіння

1 хв на прочитання27 Червня 2023, 17:32
pixabay pixabay
Поділитись:

Гречка - улюблений гарнір до м'яса, риби, грибів. Але часто каша настільки розварюється, що нагадує однорідну масу. Якщо вам хочеться, щоб зернятко відокремлювалося від зернятка, потрібно варити кашу, як це роблять професіонали.

Головний секрет розсипчастої та смачної гречаної каші – це правильне приготування. Крупу потрібно всипати у киплячу воду.

Якщо ви засипаєте гречку в холодну воду, то ядра крупи швидко розкисають і в результаті матимуть занадто в’язку консистенцію, а сама гречка вийде занадто прісною та водянистою.

Якщо ж ви не любите в’язку кашу, тоді крупу потрібно опускати в окріп.

Як приготувати ідеальну гречану кашу?

Для приготування розсипчастої та ароматної каші потрібно:

  • промити гречку перед варінням у холодній воді;
  • добре перебрати крупу, щоб видалити зайве сміття;
  • використовувати для приготування каструлю з товстим дном та великого об’єму;
  • спеції та сіль потрібно додавати на початку варіння, щоб гречка наситилася корисними ароматами.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
АМКУ оштрафував дві компанії на 18,9 млн грн за змову на тендерах
1 хв на прочитанняВчора
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
1 хв на прочитанняВчора
Арбітражна суперечка в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
Арбітражна суперечка в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
1 хв на прочитанняВчора
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
1 хв на прочитання16 Листопада 2025
У Мукачеві на День святого Мартина відкрили міжнародний форум виноробів
1 хв на прочитання16 Листопада 2025
День працівників сільського господарства України
1 хв на прочитання16 Листопада 2025
Відновлення водних біоресурсів на Одещин: озеро Сасик зариблено молодим товстолобом
1 хв на прочитання15 Листопада 2025
Хліб і сир: гастрономічна пара, що святкує свою універсальність
5 хв на прочитання15 Листопада 2025
Більше з GreenPost