Що зробити, щоб кабачки не гнили і не жовтіли ще маленькими: 7 хитрощів

1 хв на прочитання06 Червня 2024, 08:11
Простий рецепт приготування кабачків

Корисні поради, щоб отримати гарний урожай кабачків.

Багато садівників стикаються з проблемою, коли кабачки починають гнити або жовтіти ще маленькими.

У цій статті ви дізнаєтеся, що потрібно зробити, щоб уникнути цієї проблеми.

1.Вибір місця для посадки

Кабачки люблять тепло і світло, тому для їх посадки потрібно вибирати відкриті та сонячні ділянки. Також необхідно переконатися, що грунт добре дренований і багатий на органічні речовини.

2.Полив

Кабачки потребують регулярного поливу, особливо у спекотну погоду. Однак перезволоження ґрунту може призвести до гниття кабачків. Тому необхідно стежити за рівнем вологості ґрунту та не допускати його пересихання.

3.Підживлення

Кабачкам необхідні поживні речовини для зростання та розвитку. Тому рекомендується проводити підживлення рослин добривами, що містять азот, фосфор та калій.

4.Видалення листя

Листя кабачків може стати причиною гниття плодів. Тому рекомендується видаляти їх після того, як кабачки досягнуть певного розміру.

5.Обробка від хвороб та шкідників

Кабачки можуть бути схильні до різних захворювань і шкідників, тому необхідно проводити обробку рослин спеціальними препаратами.

6.Збирання врожаю

Збирання врожаю кабачків має бути своєчасним. Перестиглі плоди можуть почати гнити, тому рекомендується збирати їх вчасно.

7.Зберігання

Зберігання кабачків повинно здійснюватись у прохолодному та сухому місці. Рекомендується зберігати їх у паперових пакетах чи дерев’яних ящиках.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: