Вєтрова Влада1 хв на прочитання28 Серпня 2024, 21:45
 Невдовзі пролунає перший дзвоник і школярі повернуться за парти. Діти проводять в школі значну кількість часу і полюбляють підкріпитися на перерві смачненьким. Тому варто нагадати, яким саме продуктам не місце в шкільному буфеті.
До вашої уваги Держпродспоживчслужба підготувала перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торгівельних апаратах, розміщених у закладах освіти:
- кондитерські вироби, солодкі зернові продукти із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту;
 - вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати;
 - м’ясні продукти промислового та кулінарного виробництва;
 - рибні продукти промислового та кулінарного виробництва;
 - продукти (в т.ч. снеки) із вмістом солі понад 0,12 г натрію, або еквівалентну кількість солі на 100 г готового продукту та/або із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту та/або синтетичних барвників та ароматизаторів (крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту), підсолоджувачів, підсилювачів смаку та аромату, консервантів;
 - продукти із вмістом частково гідрогенізованих рослинних жирів (трансжирів);
 - непастеризоване молоко та молочні продукти, що виготовлені із непастеризованого молока;
 - непастеризовані соки, соки до яких додано цукри і підсолоджувачі;
 - рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви промислового виробництва, крім пастеризованих соків промислового виробництва без додавання цукрів та підсолоджувачів;
 - газовані напої, зокрема, солодкі газовані напої та енергетичні напої;
 - кава та кавові напої;
 - гриби;
 - продукція домашнього виробництва.
 
Здорове харчування – запорука здорового способу життя! Давайте піклуватися про здоров’я наших дійте разом!
Більше новин читайте на GreenPost.