Похолодання вносить корективи у раціон. «Група здоров’я» рекомендує, як харчуватися з настанням холодів.
Ситне смузі. Горіхове молоко, заморожені ягоди, банан та спеції – смачний та корисний початок дня.
Корисні жири. Додайте в їжу більше корисних жирів: авокадо, горіхи, олії та жирну рибу. І для організму корисно, і холод легко переносити.
Складні вуглеводи. Цільнозернові крупи, бобові, тушковані та запечені овочі захистять від перепадів цукру і надовго створять відчуття ситості.
Питний режим. Узимку найчастіше хочеться кави та чаю, проте зменшення кількості води та опалювальні прилади роблять шкіру сухою. Додавайте у воду шматочок лимона або імбиру — буде смачніше та корисніше.
Також ми розповідали, що робити, щоб узимку здоров’я не просіло: радить дієтолог.
Окрім того, ми писали, як пережити депресивну зиму: радить лікар.