Популярний салат традиційно прийнято готувати з додаванням солоних огірків, які надають характерної кислинки та яскравого відтінку смаку. Однак під рукою може не виявитися відповідного продукту. До того ж заміна звичних компонентів допоможе подивитися на добре знайому страву під зовсім іншим кутом.
Не всі господині знають про те, що свіжий огірок теж добре вписується в популярний салат. Смак олів’є вийде більш збалансованим, приємним та однорідним. Одного огірка середніх розмірів буде цілком достатньо.
Якщо вам хочеться надати “акуратної” кислинки, а не очевидної, то найкращим вибором стануть мариновані огірки. Їх смак менш інтенсивний, тому салат здаватиметься дуже вдалим та якісним.
Якщо ми готуємо олив’є взимку, варто спробувати замість солоних огірків ввести квашену капусту. Результат багатьом буде до вподоби, оскільки салат виходить ще яскравішим і цікавішим.
Багато популярних салатів як один з важливих компонентів мають яблука без шкірки. Варто пам’ятати про те, що перевага надається кислим сортам. Для того, щоб фрукт не потемнів, його потрібно злегка полити лимонним соком.
Такий салат вийде дуже незвичайним і цікавим, тому що у маринованих оливок унікальний смак. До того ж, олів’є виглядатиме більш святково і цікаво.
Цей продукт допоможе зробити олів’є значно цікавішим та яскравішим. Найкраще як заміну огірків використовувати мариновані гриби.