Догори
Дати відгук

Що робити, якщо мариновані огірки виявилися надто кислими: як нейтралізувати неприємний смак

На допомогу прийде цукор- пісок.

1 хв на прочитання24 Квітня 2023, 23:30
Поділитись:

Нерідко при приготуванні тих чи інших страв господаркам доводиться використовувати «магазинні» мариновані огірки. Це дуже зручно: не потрібно возитися з приготуванням овочів, достатньо купити готовий продукт.

Проте смак покупних огірків далеко не завжди влаштовує гурманів. Іноді мариновані овочі виявляються надто кислими через надлишок оцту. Втім, викидати продукт не варто. Неприємний смак можна нейтралізувати.

ЩО НАСИПАТИ У БАНКУ

На допомогу прийде цукор-пісок. Його потрібно додати до розсілу. На літр рідкого компонента повинні прийтись 3 ст. л. сипучого інгредієнта. Втім, цукру можна насипати трохи більше (якщо огірки надто кислі) або трохи менше (якщо «кислинка» не надмірна).

Після додавання солодкого інгредієнта скляну тару треба закрити кришкою та легенько потрясти. Цю дію необхідно виконати для рівномірнішого розподілу цукрового піску і для його більш швидкого розчинення.

Після завершення процедури потрібно зачекати кілька годин. Далі огірочки можна сміливо їсти: надто кислими овочі точно не будуть. При цьому можна не турбуватися і щодо появи іншого зайвого смаку. Цукор не зробить огірки солодкими: вся “сила” сипучого інгредієнта піде на нейтралізацію “кислинки”.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.