Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Що робити, якщо каструля пригоріла: як відмити за допомогою простих засобів

Що робити, якщо каструля пригоріла: як відмити за допомогою простих засобів

Не варто засмучуватися і викидати улюблену річ.

1 хв на прочитання30 Грудня 2023, 16:30
Як відмити підгорілу каструлю Як відмити підгорілу каструлю
Поділитись:

У кожної господині хоч раз на плиті згорала каструля з їжею. Зараз у таких випадках  рятує кисневий порошок. Але не завжди він є вдома. Тому у порадах ділимося простими та доступними методами, як відмити підгорілу каструлю.

Дуже пригорілу каструлю можна врятувати за допомогою оцту та лимонної кислоти. Налийте у постраждалу посудину 400 мл води, додайте 50 мл оцту й пачку лимонної кислоти. Проваріть протягом 10 хвилин. Після цього злийте брудну воду, зніміть з дна підгорілий шар за допомогою мочалки. Вимийте під проточною водою.

Також можна спробувати почистити за допомогою активованого вугілля. Пачку вугілля подрібніть й нанесіть порошок на дно посудини. Залиште на 30-40 хвилин, після цього змийте водою. Вимийте засобом для миття посуду.

Емальовану каструлю можна відчистити за допомогою солі. Для цього візьміть  6 столових ложок солі й розчиніть їх у 1 літрі води. Цей розчин залийте у каструлю й прокип’ятіть. Після того, як знімете з плити, нехай постоїть ще 2 години. Потім злийте все й потріть дно посудини мочалкою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.