Що робити, щоб рослинна олія не бризкала на всі боки при смаженні на сковороді

1 хв на прочитання09 Липня 2022, 12:30

Щоб смажити на пательні безпечно, варто знати певні хитрощі.

Готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Фонтан гарячих бризок забезпечений, якщо використовувати для смаження олію, яку тільки дістали з холодильника.  

Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю.

Перед тим як налити на сковороду олію, потрібно прожарити 1-2 ч. л. солі. Кристаліки продукту вберуть зайву вологу і смажити картоплю чи м'ясо стане легше та безпечніше.

Можна обійтися без прожарювання солі. Для цього потрібен столовий оцет і шматочок ганчірки або ватяний диск.

Змочують тканину і протирають внутрішню поверхню сковороди, щоб вона ґрунтовно просохла.

Нагадаємо, варто знати як зберігати потріскані помідори: цей засіб не дасть зіпсуватися овочам.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: