Догори
Дати відгук

Що робити, щоб рослинна олія не бризкала на всі боки при смаженні на сковороді

Щоб смажити на пательні безпечно, варто знати певні хитрощі.

1 хв на прочитання09 Липня 2022, 12:30
Поділитись:

Готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Фонтан гарячих бризок забезпечений, якщо використовувати для смаження олію, яку тільки дістали з холодильника.  

Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю.

Перед тим як налити на сковороду олію, потрібно прожарити 1-2 ч. л. солі. Кристаліки продукту вберуть зайву вологу і смажити картоплю чи м'ясо стане легше та безпечніше.

Можна обійтися без прожарювання солі. Для цього потрібен столовий оцет і шматочок ганчірки або ватяний диск.

Змочують тканину і протирають внутрішню поверхню сковороди, щоб вона ґрунтовно просохла.

Нагадаємо, варто знати як зберігати потріскані помідори: цей засіб не дасть зіпсуватися овочам.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Петрів піст 2025
Петрів піст 2025: традиції, календар харчування та головні заборони
2 хв на прочитанняВчора
Image by dermaze from Pixabay
Українців попередили про суттєве здорожчання хліба
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Elias Shariff Falla Mardini / Pixabay
День фермера в Україні: Вдячність за працю на землі, що годує країну
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Ізмаїльська районна державна адміністрація
В Ізмаїльському районі Одещини розпочалися жнива, перші результати обнадіюють
1 хв на прочитання18 Червня 2025
Чорниця та аґрус — формула молодості для мозку: як тренд на здоров'я змінює український ринок ягід
3 хв на прочитання18 Червня 2025
Українським аграріям презентували посібник з належної практики
2 хв на прочитання18 Червня 2025
Понад 1000 гектарів лісу на Волині та Рівненщині повернуто у державну власність
2 хв на прочитання18 Червня 2025
Загроза зрошенням на Одещині: занепад меліоративної системи несе ризики аграріям, екології та населенню
3 хв на прочитання18 Червня 2025