- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Що робити, щоб рослинна олія не бризкала на всі боки при смаженні на сковороді
Що робити, щоб рослинна олія не бризкала на всі боки при смаженні на сковороді
Щоб смажити на пательні безпечно, варто знати певні хитрощі.
Готування може зіпсувати ситуація з олією, яка розлітається в різні боки, деякі гарячі краплі потрапляють на руки, обличчя та інші ділянки. Фонтан гарячих бризок забезпечений, якщо використовувати для смаження олію, яку тільки дістали з холодильника.
Щоб цього не було, потрібно скористатися однією простою хитрістю.
Перед тим як налити на сковороду олію, потрібно прожарити 1-2 ч. л. солі. Кристаліки продукту вберуть зайву вологу і смажити картоплю чи м'ясо стане легше та безпечніше.
Можна обійтися без прожарювання солі. Для цього потрібен столовий оцет і шматочок ганчірки або ватяний диск.
Змочують тканину і протирають внутрішню поверхню сковороди, щоб вона ґрунтовно просохла.
Нагадаємо, варто знати як зберігати потріскані помідори: цей засіб не дасть зіпсуватися овочам.