Смачні та соковиті томати з баночки — чудова страва, яку любить багато хто. Однак, при їх "приготуванні" господині часто стикаються з однією невеликою проблемою — при консервації плоди тріскаються.
Запобігти цій неприємності можна, і при чому досить легко, головне знати деякі лайфхаки. Наприклад, у банку можна додати листя дуба чи хрону. Ці рослини дозволяють зберегти продукти від розтріскування.
Від тріщин захистити може одна проста процедура. Перед тим, як відправляти овоч у банку, їй потрібно "пропотіти". Для цього на дно банок потрібно залити гарячий маринад і залишити його на деякий час.
Крім цього, маринад/розсіл потрібно заливати та виливати з банок поступово та у кілька етапів. Бажано, щоб з кожним разом розсіл був гарячіший за попередній.
Ще один спосіб — це попроколювати томати перед консервацією. "Укол", який бажано робити зубочисткою, потрібно зробити в місці, де знаходиться плодоніжка. Завдяки цьому знизиться напруга плівки томатів. Зазначимо, що прокол має бути досить глибоким.
До слова, екологічно й ефективно: народні засоби боротьби з колорадським жуком.