Що приготувати із сезонних продуктів червня: 6 рецептів незвичайних і простих страв

4 хв на прочитання11 Червня 2024, 13:35

Більше молодих овочів з'являється на прилавках і для імунітету дуже важливо вживати натуральні вітаміни.

На початку літа кожне приймання їжі нагадує свято, адже свіжі овочі та фрукти можна легко купити у фермерів чи зібрати з грядки. Черешні, огірки, салат, приправи та зелень можна їсти хоч щодня та збагачувати організм вітамінами. Щоб усе це не набридло, спробуйте модернізувати звичні гарніри, напої й салати:

Гратен з молодої картоплі

Що потрібно: 400 г молодої картоплі, 100 г вершків, 2 зубчики часнику, 100 г твердого сир, дрібка мускатного горіха, 1 ст.л вершкового масла.

Як готувати:

Салат з кабачка

Що потрібно: 300 г кабачка, 100 г бринзи, 50 г руколи, 1 ст.л кунжуту, 1 ч.л лимонного соку, 1 ст.л оливкової олії.

Як готувати:

Піца зі спаржею

Що потрібно: 300 г спаржі, 200 г сиру моцарела, 50 г сиру пармезан.

Для тіста: 250 г борошна, 150 г води, 1 ст.л олії, 5 г сухих дріжджів, 1 ч.л цукру.

Як готувати:

Молода тушкована морква

Свіжа, невеличка морква з грядки зберігає багато вітамінів та корисних ефірних олій. Їсти її корисно просто свіжою. Але, звісно, хочеться різноманітності. Спробуйте моркву як гарнір.

Що потрібно: 400 г молодої моркви, 5 зубчиків часнику, 50 мл червоного вина, гілочка розмарину, 2 ст.л оливкової олії.

Як готувати:

Полуничний пудинг

Що потрібно: 300 мл молока, 300 г свіжої полуниці, 1 ст.л кукурудзяного крохмалю, 50 г цукру.

Як готувати:

Лимонад з огірка

Свіжий та корисний напій. Можна не купувати лимонад, а просто використати овоч з грядки.

Що потрібно: 2 огірка, 1 ст.л цукрового сиропу, 1 ст.л лимонного соку, 2 гілочки м’яти, 200 мл газованої води.

Як готувати:

Насолоджуйтеся свіжими овочами та фруктами червня та готуйте прості страви з нашої підбірки. Вони допомагають перейти на здорове харчування і при цьому харчуватися смачно. Оригінальна подача, прикраси з зелені та використання свіжих приправ зроблять навіть просту запечену картоплю святом для ваших рецепторів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: