Що означають букви на фасованому курячому м’ясі

1 хв на прочитання24 Грудня 2020, 17:49
pixabay.

Усього є три види маркування.

М’ясо курки є найуживанішим у багатьох країнах світу. І популярність курки продовжує рости величезними темпами. Але чи знаєте ви, що означають на упаковці з м’ясом птиці  написи «Без антибіотиків», «Без гормонів росту» та буквені позначення? 

За словами української дієтологині Світлани Фус, усього є три види маркування: «Без антибіотиків»: «А», «В» та «С».

«А» — антимікробні засоби не використовуються на жодному з етапів процесу виробництва («Вільне від антибіотиків»).

«В» — антимікробні засоби не використовуються у продуктивній зграї птиці («Ферма без антибіотиків»).

«С» — антимікробні засоби не використовуються у профілактичних цілях, але можуть застосовуватися для лікування, за умови дотримання правил («М'ясо без залишків антибіотиків»).

Таким чином, якщо на упаковці з курятиною ви знайшли відповідне маркування, це означає, що під час вирощування птиці не використовуються гормони росту, і таке м’ясо є  якісним і безпечним продуктом, який можна вживати без побоювань за власне здоров’я.

Додамо,  лікарі говорять про п'ять продуктів, які кожен має їсти взимку.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: