М’ясо курки є найуживанішим у багатьох країнах світу. І популярність курки продовжує рости величезними темпами. Але чи знаєте ви, що означають на упаковці з м’ясом птиці написи «Без антибіотиків», «Без гормонів росту» та буквені позначення?
За словами української дієтологині Світлани Фус, усього є три види маркування: «Без антибіотиків»: «А», «В» та «С».
«А» — антимікробні засоби не використовуються на жодному з етапів процесу виробництва («Вільне від антибіотиків»).
«В» — антимікробні засоби не використовуються у продуктивній зграї птиці («Ферма без антибіотиків»).
«С» — антимікробні засоби не використовуються у профілактичних цілях, але можуть застосовуватися для лікування, за умови дотримання правил («М'ясо без залишків антибіотиків»).
Таким чином, якщо на упаковці з курятиною ви знайшли відповідне маркування, це означає, що під час вирощування птиці не використовуються гормони росту, і таке м’ясо є якісним і безпечним продуктом, який можна вживати без побоювань за власне здоров’я.
Додамо, лікарі говорять про п'ять продуктів, які кожен має їсти взимку.