Що можна зробити зі шкіркою від лимона: навіщо морозити і сушити лимонні шкурки

3 хв на прочитання28 Квітня 2023, 13:28
Як видавити з лимона в 3 рази більше соку

Відповідь на це питання проста.

Лимон - поширений цитрусовий фрукт, поряд з грейпфрутами, лаймами та апельсинами. У той час як м'якоть і сік використовуються найбільше, шкірка, як правило, викидається.

Проте, дослідження показали, що питання про те, куди подіти лимонні кірки, надзвичайно актуальне. Шкірка лимона багата біологічно активними сполуками, які можуть принести численні переваги для здоров'я.

Як можна використовувати шкірку від лимона?

Ви можете збільшити споживання лимонної шкірки різними способами.

1. Додати лимонну цедру для випічки, салатів або йогурту

2. Заморозити шкірку лимона і посипати нею супи, напої, заправки і маринади.

Сушена цедра лимона: застосування

3. Дегідрувати шкірку, нарізавши її на смужки і випікаючи при температурі 93°C. її можна додавати в чай.

4. Подрібнити збезводнені шкірки і змішувати їх з сіллю і перцем, створюючи домашню приправу.

5. Додавати свіжу цедру в гарячий чай або улюблений коктейль. Ви також можете придбати цю шкірку у вигляді порошку або цукатів.

Що міститься в лимонній шкірці

Незважаючи на те, що лимонні кірки їдять в невеликих кількостях, вони дуже поживні. За інформацією Healthline, одна столова ложка (6 грамів) містить:

Цедра лимона містить велику кількість клітковини і вітаміну C, забезпечуючи 9% добової норми всього в 1 столовій ложці (6 грамів).

Крім того, вона може похвалитися невеликою кількістю кальцію, калію і магнію.

D-лімонен, сполука, яка надає лимону характерний аромат, також міститься в шкірці і може відповідати за багато корисних властивостей цього фрукта.

Яка користь від шкірки лимона

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: