Діабет 2 типу розвивається, коли організм не виробляє достатньої кількості інсуліну або клітини організму не реагують адекватно на цей гормон, який контролює надходження глюкози до клітин з подальшою переробкою для отримання енергії. Цей тип діабету є найпоширенішою формою, на неї припадає до 90 відсотків випадків захворювань.
Вважається, що діабет 2 типу легше лікувати, і харчування певного формату є одним із найефективніших способів уникнути проблем, можливих через підвищення цукру в крові. Дотримуючись в цілому низьковуглеводного раціону, діабетики типу 2 можуть досить успішно підтримувати стабільний рівень цукру, не допускаючи його коливань.
Також експерти зазначають, що деякі продукти краще підходять для діабетиків, ніж інші. Зокрема, їм рекомендується такий простий овоч як цибуля. Згідно з дослідженням, проведеним Університетом Гезіри (University of Gezira), цибуля може бути одним з найбільш ефективних продуктів, що допомагають знижувати рівень цукру в крові. Під час випробувань, проведених за участю пацієнтів, які хворіють на діабет 2 типу, регулярне вживання цибулі в рамках низьковуглеводного харчування призвело до значного скорочення концентрації глюкози в крові.
У свою чергу фахівці ВООЗ, досліджуючи причини низької захворюваності на цукровий діабет серед жителів Пакистану, дійшли висновку, що дана особливість пов’язана з традиційно частим споживанням цибулі. Статистично дорослі пакистанці з’їдають щодня близько двох цибулин.
Протипоказання до споживання цибулі. Сирий овоч не можна вживати тим, у кого є гастрит, виразкова хвороба шлунку та дванадцятипалої кишки. Цибуля як сира, так і після термічної обробки виключається з раціону, якщо ви перенесли операцію на шлунково-кишковому тракті. Також цей овоч не підходить алергікам.