Ще одна мільйонерка: лікарка з Житомира на ухилянтах "закалимила" майже 5 млн грн

1 хв на прочитання5 годин тому
ФОТО: У лікарки з Житомира, що допомагала ухилянтам, вилучили майже 5 млн грн / НПУ

Поліція продовжує розслідування діяльності групи медиків, які допомагали військовозобов’язаним отримувати фіктивні групи інвалідності.

У Житомирі лікарка налагодила масштабну корупційну схему допомоги ухилянтам, на якій незаконно заробила мільйони. Поліція викрила жінку та прийшла до неї з обшуками. Про це повідомили у Нацполіції. 

Правоохоронці з'ясували, що 56-річна лікарка видавала ухилянтам фіктивні висновки обстежень МРТ в одному з діагностичних центрів у Житомирі. Деякі чоловіки призовного віку упродовж кількох останніх років не проходили обстеження МРТ, однак у їхній медичній документації такі висновки були наявні.

Підроблені документи стали однією з підстав визначення у них захворювання, що пов’язане з інвалідністю. Відповідно, це робило їх не придатними для служби у війську.

ФОТО: У лікарки з Житомира, що допомагала ухилянтам, вилучили майже 5 млн грн / НПУ

 

Внаслідок цього слідчі провели обшуки за місцем проживання лікарки. У результаті вилучили 80 тисяч доларів, понад 23 тисячі євро, а також декілька жорстких дисків, оптичні носії інформації, ноутбук, мобільний телефон та інші ймовірні докази протиправної діяльності.

Попередня правова кваліфікація  - ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: