Ще більше користі: малосольні огірки на мінеральній воді

2 хв на прочитання26 Серпня 2022, 14:00
Фото ілюстративне

Перед вами проста покрокова інструкція з приготування найзапашніших, хрустких і пряних малосольних огірків на мінеральній воді

Розсіл схожий на тонік, тож ви можете пити його для бадьорості та зміцнення імунітету.

На відміну від консервованих на водяній бані солінь, приготованих із оцтом, огірки ферментуються в розсолі з мінеральної води. Завдяки цьому способу природні ферменти та корисні вітаміни залишаються, а ось коли ви заливаєте огірки розчином оцту, ви вбиваєте всі організми, які можуть призвести до псування солоних огірків при зберіганні при кімнатній температурі. У тому числі й корисні.

Наповнені корисними для здоров’я пробіотиками, що зміцнюють кишківник і підвищують імунітет, ці хрусткі огірочки ідеальні, як низькокалорійна закуска.

Інгредієнти:

Огірок 2кг

Часник, зубчики 8шт

Перець чорний, горошок 8шт

Пучок кропу 1шт

Вода мінеральна газована 2 л

Сіль 60 г

 

Крок 1/2

Невеликі огірки і кріп добре помийте. Часник очистьте і наріжте пластинками. На дно простерилізованих банок розкладіть половину кропу та половину часнику. Зверху щільно викладіть огірки до половини банки. Потім покладіть решту кропу і часнику, далі укладайте огірки до верху.

Малосольні огірки на мінеральній воді найкраще смакують з молодою картоплею. Також використовуються в салатах.

Крок 2/2

Змішайте мінеральну воду із сіллю до повного розчинення солі і залийте нею огірки в банках. Накрийте кришками і поставте в холодне місце на 24 години.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: