Смажена картопля, та ще й з хрусткою скоринкою – це улюблена страва багатьох. Але не всім виходить домогтися «хрустинки». Що ми робимо не так?
Шеф-кухарі радять дотримуватися трьох важливих правил при приготуванні смаженої картоплі і тоді вона точно порадує вас хрусткою скоринкою.
Перше правило – позбутися крохмалю та вологи. Для цього картоплю потрібно добре промити холодною водою. А зайву вологу допоможуть усунути паперові серветки, на які потрібно розкласти шматочки картоплі.
Друге правило – добре розігріти олію для смаження.
Якщо ви висипите пластинки картоплі в недостатньо нагріту олію, то про хрусткість можете забути.
Третє правило – правильний час додавання солі.
Кухарі не радять солити картоплю надто рано, бо тоді бульби вберуть у себе олію та вийдуть мокрими.
Солити потрібно в самому кінці смаження, а краще додати сіль, коли картопля буде повністю готова.