Догори
Дати відгук

Шанхайський ресторан пропонує обіди за 540 доларів із десертами зі слонячого лайна для «автентичного» смаку

Гості насолоджуються незвичайними стравами, одна з яких вимагає лизати мед і пилок із кубиків льоду.

2 хв на прочитання18 Квітня 2025, 19:03
Колаж: South China Morning Post Колаж: South China Morning Post
Поділитись:

Розкішний ресторан у Шанхаї (Китай) пропонує обіди вартістю 540 доларів США, які включають десерти, виготовлені з переробленого слонячого лайна, для створення «автентичного» смаку. Про це розповідає South China Morning Post. Засновники закладу витратили сім років на дослідження тропічних лісів провінції Юньнань у південно-західному Китаї, перш ніж втілити цю концепцію.

Висококласний ресторан у Шанхаї викликав значний резонанс, пропонуючи «автентичний» досвід тропічного лісу зі стравою, виготовленою із обробленого слонячого лайна, що спричинило суперечки та розділило думки в мережі. 7 квітня популярна фудблогерка із понад 400 тисячами підписників, відома як «Mixue’s Culinary Notes», опублікувала захоплююче відео про свій обід у дописі під назвою «Новий ресторан у Шанхаї розсуває межі божевілля», демонструючи незвичайні пропозиції закладу.

Ресторан, відомий своєю екологічною кухнею, пропонує низку інноваційних страв, зокрема листя дерев, кубики льоду з медовим покриттям і десерт, виготовлений із стерилізованого та висушеного слонячого лайна. Хоча закон Китаю про гігієну харчових продуктів забезпечує безпеку їжі, залишається незрозумілим, чи відповідають ці десерти — попри їхню дезінфекцію — необхідним нормам.

Гості платять 3888 юанів (приблизно 550 доларів США) за розкішний обід із 15 страв на тему тропічного лісу, не враховуючи напоїв. Два засновники ресторану — один із китайської етнічної групи Бланг, інший із Франції — присвятили сім років вивченню тропічних лісів Юньнань, щоби «принести тропічний ліс» до Шанхаю.

Блогерка описала свій досвід, який почався з ритуалу, під час якого гості зривають листок просто з рослини в горщику, занурюють його в соус і їдять сирим, а офіціант пояснює концепцію «екологічної ф’южн-кухні». Ресторан вражає тематикою тропічного лісу, що відображається як у стравах, так і в його туманній, містичній атмосфері. У процесі обіду гості насолоджуються незвичайними стравами, одна з яких вимагає лизати мед і пилок із кубиків льоду.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Зображення ілюстративне.
Фото: Dengarden.com
Місяць — найкращий садівник? Як космічні ритми впливають на ваш урожай
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото ілюстративне
Натуральний твердий сир за 15 хвилин: простий рецепт у мікрохвильовці
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Амброзія: небезпека для здоров'я та врожаю. Як захиститися від алергії та знищити бур’ян
2 хв на прочитанняВчора
Керівництво Одеського морпорту підозрюють у розтраті 8 млн грн на закупівлі техніки
Керівництво Одеського морпорту підозрюють у змові з бізнесменом для розтрати понад 8 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Понад 200 постраждалих громад забезпечили насінням овочів
1 хв на прочитанняВчора
День пасічника: Україна вшановує хранителів давніх медових традицій
2 хв на прочитанняВчора
Директорку підрозділу Черкаської міськради підозрюють у розтраті понад 3,2 млн грн на закупівлі продуктових наборів
1 хв на прочитання18 Серпня 2025
9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
1 хв на прочитання18 Серпня 2025