Сезон кавунів: скільки можна їсти, щоб було корисно, і кому ця ягода може нашкодити

2 хв на прочитання6 годин тому
Скільки кавуна можна їсти в день і кому він протипоказаний: поради лікарів

Розбираємося з дієтологами.

Серпень — пік сезону кавунів, і мало хто може встояти перед соковитою, солодкою скибкою. Ця ягода не лише чудово втамовує спрагу (адже на 90% складається з води), але й є джерелом вітамінів А і С, а також потужного антиоксиданту лікопену. Проте, попри всю користь, надмірне захоплення кавунами може призвести до неприємних наслідків.

Золота середина: яка денна норма?

Дієтологи та лікарі сходяться на думці, що головне правило вживання кавуна — помірність.

Перевищення цих норм може призвести до розладів травлення (здуття, діарея) через велику кількість клітковини та води, а також до різкого стрибка рівня цукру в крові.

Групи ризику: кому кавун протипоказаний або потребує обережності?

Існують стани, за яких вживання кавуна варто суттєво обмежити або повністю виключити, попередньо порадившись із лікарем.

Наостанок, купуючи кавун, обирайте стиглі плоди в сезон (серпень-вересень), щоб мінімізувати ризик перевищення вмісту нітратів, які можуть викликати отруєння.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: