Догори
Дати відгук

Серіал про "Чорнобиль" став одним з лідерів кінопремії

1 хв на прочитання18 Липня 2020, 22:11
Поділитись:

Серіал «Чорнобиль», премʼєра якого  відбулася на HBO 6 травня 2019 року, отримав  сім нагород премії BAFTA, яку організовує Британська академія телебачення і кіномистецтва. Серіал - це спільне  виробництво телеканалів HBO і Sky Atlantic.

Як пише thebabel.com.ua, стрічка отримала нагороди за: режисуру, операторську роботу, музику, монтаж, костюми, роботу художника, звук.

В американсько-британському серіалі «Чорнобиль» виробництва каналу HBO йдеться про події 1986 року, коли стався вибух четвертого реактора на Чорнобильській атомній електростанції.  Знімали картину на Ігналінській АЕС у Литві, зйомки відбувалися також і в Україні. Він складається з пʼяти епізодів.Ролі виконали Стеллан Скарсгард, Емілі Вотсон, Джаред Гарріс, Джессі Баклі. Режисер — швед Йоган Ренк. 

На початку червня 2019 року туристичні оператори повідомили, що потік туристів у зону відчуження після серіалу «Чорнобиль» зріс на 40%Кількість охочих відвідати Чорнобиль після виходу серіалу HBO зросла майже на половину. Однак Державне агентство з управління зоною відчуження (ДАЗВ) тоді заявило, що не фіксувало різкого збільшення кількості туристів.

Нагадаємо, наразі спрощено процедуру для ведення туристичної діяльності у Чорнобильській  зоні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко