Секрет смачного сала, яке довго не затримається на столі: рецепт на Великдень 2023
Дивовижний рецепт, як засолити сало без зайвої метушні.
Смачніше і привабливіше сала ви точно не пробували. Унікальний рецепт сільського сала, яке готували ще наші близькі.
Вибирайте сало з м'ясним прошарком. Його можна подавати з ароматним борщем, грінками або в якості закуски.
Смак "копченого" сала буде бомбічним і не залишить байдужим точно нікого.
Рецепт сала на Великдень - покрокова інструкція
Вам потрібно:
- Сало з м'ясним прошарком - 1,5 кг
- Вода - до 2 л
- Сіль - 3 столових ложки
- Часник - за смаком
- Перець і спеції
- Лушпиння цибулі
Каструлю обов'язково беріть з нержавійки. Наливаємо воду та додаємо лушпиння цибулі, сіль.
Закип'ятити воду та обов'язково процідити.
Сало помити, прибрати весь бруд. Перекласти в каструлю з чистим розсолом.
Ставимо каструлю з салом на вогонь і проварюємо 12-17 хвилин.
Ми залишаємо сало в розсолі на 9 годин. Можна відправити в холодильник або на балкон.
Дістаємо сало з розсолу. Часник почистити і натерти сало.
Посипати сало перцем і улюбленими спеціями.
Сало щільно закрутити в папір для випічки або фольгу. Відправити в холодильник на 2 доби.
Смачний рецепт маринованого сала готовий до Великодня.