Секрет пишних дерунів: яйця та борошно не знадобляться

1 хв на прочитання14 Липня 2023, 12:10

Ці продукти замінить звичайна сметана. 

Секрет ідеальних дерунів полягає у мінімальному наборі продуктів. Приготувати пишні та повітряні деруни не так складно, як може здатися на перший погляд. 

Щоб домогтися правильної консистенції, доведеться викинути з рецепту борошно та яйця. Ці продукти замінить сметана. Підсумковий список інгредієнтів виглядає так:

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю натирають на тертці. Яку вибрати сторону залежить від того, які потрібні деруни. Якщо хочеться приготувати хрусткі, використовують велику тертку. Якщо потрібна страва м’якша, то натирають на дрібній. 
  2. Весь сік з картопляної маси зливають. На тертці подрібнюють цибулю і змішують із картоплею. 
  3. Потім додають сметану, сіль та спеції. Заготівлю ретельно перемішують, а потім формують деруни та обсмажують із двох сторін по 4-5 хв. 

Готові деруни можна доповнити свіжою зеленню, салатом із молодих овочів або соусом.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: