Догори
Дати відгук

Секрет приготування найсмачнішої смаженої картоплі

Перед початком приготування смаженої картоплі важливо вибрати правильний сорт.

3 хв на прочитання06 Квітня 2023, 22:46
Поділитись:

Смажена картопля — це класична страва, яку люблять багато людей по всьому світу.

Але щоб зробити її дійсно смачною, потрібно дотримуватись деяких правил.

У цій статті я розкажу, як приготувати найсмачнішу жарену картоплю і поділюся своїм рецептом.

Інгредієнти:

  • Картопля (500 г)
  • Олія для смаження (3 ст.л.)
  • Сіль (за смаком)
  • Чорний перець (за смаком)

Крок 1: Виберіть правильний сорт картоплі

Перед початком приготування смаженої картоплі важливо вибрати правильний сорт. Я рекомендую використовувати сорт картоплі, який має густу структуру і добре підходить для смаження. Такі сорти, як руссет або ямс, чудово підійдуть для цього рецепту.

Крок 2: Приготуйте картоплю

Наступним кроком є підготовка картоплі до смаження. Спочатку потрібно очистити картоплю від шкірки та видалити всі недоліки. Потім наріжте картоплю на невеликі кубики або соломкою, залежно від вашого бажання. Намочіть картоплю у холодній воді на 10-15 хвилин, щоб вона зберегла свою форму та зменшилась кількість крохмалю.

Крок 3: Розігрійте олію

На цьому етапі потрібно розігріти олію на середньому вогні в сковороді з антипригарним покриттям. Олія повинна бути досить гарячою, але не дуже гарячою, щоб уникнути зайвого вироблення диму.

Крок 4: Підсипте сіль та чорний перець

Перед тим, як додати картоплю до сковороди, підсипте сіль та чорний перець.

Крок 5: Додайте картоплю

Після того, як олія добре розігрілась і сіль з перцем рівномірно розповсюдились по сковороді, можна додати картоплю. Розкиньте картоплю по сковороді в один шар і залиште її на кілька хвилин, доки не з’являться золотисті краї.

Крок 6: Переверніть картоплю

Коли картопля набула золотистий колір з одного боку, переверніть кожний кубик чи соломку на інший бік. Це допоможе рівномірно посмажити картоплю і забезпечить хрусткість з обох сторін.

Крок 7: Посмажте до готовності

Продовжуйте смажити картоплю, періодично перевертаючи її, доки вона не стане золотистого кольору з усіх сторін. Займе близько 10-15 хвилин залежно від товщини нарізки.

Крок 8: Витягніть залишки олії

Якщо картопля готова, залишки олії можна витягти, поклавши картоплю на паперовий рушник, щоб він поглинула зайву олію.

Крок 9: Подавайте гарячою

Смачну смажену картоплю можна подавати гарячою, в поєднанні зі свіжою зеленню, соусами або м’ясними стравами. Вона чудово підійде для сніданку, обіду або вечері.

Отже, якщо ви хочете зробити найсмачнішу смажену картоплю, слід дотримуватись цих кроків. Вона буде хрусткою, золотистою та смачною. Дуже важливо не перебільшувати з олією і дотримуватись часу під час смаження. Насолоджуйтесь цією смакотою з усією своєю родиною та друзями!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Аргірантемум (маргариткова хризантема) затьмарить навіть троянди (ФОТО)
1 хв на прочитання04 Травня 2024
Отруйні змії можуть масово мігрувати через глобальне потепління
Отруйні змії можуть масово мігрувати через глобальне потепління. Ось у які країни вони приповзуть
2 хв на прочитання50 хвилин тому
Спеції Шкідливі продукти Печінка
Лікарі попередили про найнебезпечнішу спецію для печінки
1 хв на прочитання2 години тому
Запуск зонда «Чан'є-6». Фото: HECTOR RETAMAL/AFP
Китай запустив безпілотний зонд на зворотний бік Місяця
1 хв на прочитання2 години тому
Орангутанг став першою дикою твариною, яка самотужки вилікувала свою рану, зробивши «мазь» із лікарської рослини
3 хв на прочитання4 години тому
У 54 львівських лікарнях запрацювала система екстреного сповіщення лікарів - knopka
1 хв на прочитання5 годин тому
Тепер і Німеччина: пройшли випробування ракети з двигуном на свічковому воску, яка має транспортувати супутники в космос
1 хв на прочитання5 годин тому
У Берліні на заводі з виготовлення систем ППО та ракет сталася пожежа: місто в отруйному диму
1 хв на прочитання6 годин тому