Догори
Дати відгук

Санітари з автоматами: карантин у Китаї дедалі більш суворий (ВІДЕО)

Політика «нульовової толерантності» до COVID-19 включає застосування летальної зброї.

2 хв на прочитання15 Січня 2022, 13:22
Співробітник відчиняє двері у тимчасовий центр тестування на COVID-19 у Тяньцзіні. STR/AFP VIA GETTY IMAGES Співробітник відчиняє двері у тимчасовий центр тестування на COVID-19 у Тяньцзіні. STR/AFP VIA GETTY IMAGES
Поділитись:

Китай не готовий послабити свої заходи щодо COVID-19, навіть з огляду на дедалі більше підтвердження того, що омікрон менш серйозний, ніж інші штами. Навпаки, у соцмережах поширюють фото та відео з усього Китаю з повідомленнями про те, що озброєні охоронці в зонах блокування отримали дозвіл стріляти на враження. Наразі через COVID-19 та схожу на COVID-19геморагічну лихоманку, які почалися в Сіані 24 грудня, жорсткий локдаун запроваджено для понад 20 млн китайців.

Зокрема у Тяньцзіні зафіксовано серйозний спалах (за суворими стандартами Китаю) коронавірусу — 137 випадків, серед яких принаймні два підтверджені випадки омікрону, що є першим офіційним випадком поширення надзвичайно заразного варіанту в Китаї. Близькість Тяньцзіня до Пекіна викликає головне занепокоєння політичних лідерів: за китайськими стандартами ці два міста є сусідами, між ними 30 хв їзди на швидкісному потязі.

Це виглядає як загроза для столиці, яка готується до проведення зимових Олімпійських ігор. Про це розповідає Foreign Policy.

Зараз увесь Тяньцзінь обмежений на виїзд, а жителям потрібен дозвіл на поїздку. Влада повністю закрила велику частину міста та обмежила поїздки, зібрання та діяльність шкіл.

Більшість відомих випадків COVID-19 у Тяньцзіні припадає на вакцинованих людей, що свідчить про те, що кількість випадків омікрону може бути більшою, ніж підозрювати, враховуючи здатність варіанта уникати захисту вакцин. Китай здійснив величезну кількість бустерів: у січні було доставлено 331 мільйон проти лише 120,5 мільйона за весь минулий місяць.

Окрім того, одним із головних інструментів Китаю проти COVID-19 є масове тестування. Більшість із 14 мільйонів жителів Тяньцзіня пройшли тестування за останній тиждень, а дехто повинен був прийти на тести о 3 годині ранку в зимові морози. Місто щойно замовило ще один раунд тестування для всього населення.

Чженчжоу, столиця провінції Хенань, також знаходиться на частковому закритті після кількох випадків COVID-19. Ці випадки не були підтверджені як омікрон, а блокування відбуваються на рівні громади.

Foreign Policy припускає, що по Китаю будуть введені додаткові блокування та обмеження на поїздки напередодні свята Весни та зимових Олімпійських ігор на початку лютого. Деякі чиновники на місцевих зустрічах у Пекіні та Шеньчжені запропонували людям запастися продовольством щонайменше на місяць. Влада Пекіна наказала жителям утриматися від поїздок, і вже відомо, що Олімпіада проходитиме в тісно замкнутому циклі.

Також ми розповідали, що у Сіані влада бореться з коронавірусом за допомогою вогнеметів та зварювальних апаратів (ВІДЕО).

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Смачний десерт Шоколадна ковбаса Рецепт приготування
Десерт зі смаком дитинства: як приготувати шоколадну ковбасу
1 хв на прочитання39 хвилин тому
Бранденбурзька брама, облита помаранчевою фарбою активістами руху «Останнє покоління». Фото: Paul Zinken/dpa/picture alliance
Екоактивістам, які у центрі Берліна облили Бранденбурзькі ворота фарбою, дали умовний термін
2 хв на прочитаннягодина тому
Заволодіння землею Незаконна діяльність НАБУ
Заволодіння землею на 291 млн грн: НАБУ викрили міністра агрополітики та задіяних у схемі посадовців
2 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
У Венеції почали штрафувати туристів, які не заплатили збір за в'їзд до міста
1 хв на прочитання2 години тому
26 квітня – Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
2 хв на прочитання3 години тому
З Тернополя намагалися незаконно відправити за кордон унікальний артефакт віком понад 400 млн років
1 хв на прочитання4 години тому
Робимо зону відпочинку: поради й ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Близько 160 китів-лоцманів викинулися на мілину біля австралійського узбережжя
2 хв на прочитання6 годин тому