Зберегти літні смаки та користь овочів протягом зимового сезону — це завдання, яке допоможе вирішити салат «Соте». Надзвичайно простий і смачний рецепт дозволить насолоджуватися ароматом і смаком овочів, навіть коли за вікном сніг і мороз.
Інгредієнти:
баклажани — 1,5 кг;
морква — 1 кг;
цибуля — 1 кг;
помідори — 1 кг;
солодкий перець — 1 кг;
цукор — 12 ст. л.;
рослинна олія — 1-2 ст. л.;
оцет 6 % — 1-2 ст. л.;
сіль, перець за смаком.
Приготування.
Перець, помідори, цибулю нарізати соломкою. Моркву натерти на великій тертці. Баклажани нарізати кружальцями, присолити, злити сік, що утворився. Обсмажити із двох сторін.
Різані овочі скласти в каструлю, додати сіль, перець за смаком, цукор, олію, оцет. Усе тушкувати, з моменту закипання на повільному вогні 20 хвилин.
У банки укласти шарами: спочатку тушковані овочі, потім баклажани і так до верху баночки.
Заповнені баночки стерилізувати 15 хвилин.
Смачного!
Також ми писали про салат «Генеральський» — простий рецепт заготовки на зиму з елементарних продуктів.