Салат капустяний у гарячому маринаді готується дуже легко з елементарних продуктів. Якщо ви плануєте їсти його відразу, то банку потрібно закрити пластиковою кришкою, а якщо заготовити на зиму — закрутити металевою.
Інгредієнти (на 3-літрову бaнку):
капуcта — 1 невелика качан;
морква — 1шт.;
часник — 3 зубчики;
цибуля ріпчаста — 1-2 шт.;
перець болгарський червоний;
зелень — за смаком;
вода — 1,5 л;
сіль — 2 ст. ложки;
олія — ½ склянки;
цукор — 4 ст. ложки;
оцет 70 % — 1 ст. ложка.
Приготування.
Капусту, моркву, часник, цибулю, перець і зелень порізати, покласти в миску, акуратно перемішати й вкласти в банку.
Воду закип'ятити, додаючи сіль, олію, цукор і оцет. Отриманим розсолом залити капусту в банці й закрити кришкою.
Залишити на добу, до повного остигання, а потім прибрати в холодильник. Можна відразу ласувати смакотою або заховати на зиму.
Більше новин читайте на GreenPost.