Салат із подорожника може бути цікавим та корисним додатком до вашого харчування, подорожник містить вітаміни (A, C, K) та мінерали (зокрема кальцій, калій та магній), які корисні для здоров'я, також подорожник має заспокійливі властивості, які можуть бути корисні для підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту. Подорожник має ніжний смак з легким присмаком гіркоти, який додає різноманіття смаковим відчуттям салату.
Зазвичай для салатів з подорожника використовують молоді, ніжні листочки. Їх можна споживати свіжими у салатах, додавати до супів або використовувати як частину суміші зелених листяних овочів.
Приготування салату:
100 г листя подорожника, яйце, зелена цибуля, 2 ст. л. кропиви, 2 ст. л. сметани, 1 ч. л. оцту, сіль, перець.
Листки подорожника й кропиви помити, опустити на хвилину у підсолений окріп, відкинути на сито або друшляк, посікти. Яйце зварити і порізати на дрібні кубики. Цибулю подрібнити. Усе змішати, посолити, додати оцет і перець за смаком, заправити сметаною, змішаною з натертим хроном. Готовий салат перекласти в салатницю і перед подачею на стіл прикрасити листками кропиви.
Більше новин читайте на GreenPost.