Рисовий суп із кількою в томаті — це чудовий вибір для тих, хто любить смачні та прості страви з нотками домашнього затишку. Рис у цьому рецепті можна використовувати будь-який — круглий чи довгий.
Інгредієнти:
рибні консерви в томатному соусі (кілька в томаті) — 250 г;
рис — 100 г;
картопля — 180 г;
морква — 50 г;
цибуля ріпчаста — 40 г;
лавровий лист — 1-2 шт.;
томатна паста — 1,5 ст. ложки;
перець запашний горошком — 3-4 шт.;
сіль — до смаку;
перець чорний мелений — до смаку;
вода — 1,8 л.
Приготування.
Відкрити баночку кільки у томаті.
Цибулю та моркву очистити. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці.
Очищену картоплю нарізати середніми шматочками.
У каструлю викласти картоплю, цибулю та моркву.
Рис промити, кілька разів змінюючи воду, і додати в каструлю. Туди ж відправити лавровий лист і запашний перець горошком. Всипати сіль.
Влити в каструлю воду.
Поставити каструлю на вогонь і варити суп при невеликому кипінні 20 хвилин, аби рис і картопля стали м'якими.
Викласти у суп рибні консерви в томатному соусі та додати томатну пасту.
Перемішати та варити суп ще 5 хвилин. За бажання поперчити.
Готовому супу дати настоятися під кришкою 8-10 хвилин.
Розлити гарячий томатний суп із рибними консервами та рисом по тарілках і подавати до столу.
Більше новин читайте на GreenPost.