Цей мексиканський салат простий, невибагливий і дууууже смачний. І прекрасно адаптований для наших широт, тому що всі інгредієнти, окрім авокадо, нам здавна знайомі. Більше того, в сезон нам доступні місцеві помідори та огірки виняткової якості і, відповідно, виняткового смаку та аромату. Тому найкраще готувати такий салат з сезонних овочів, а авокадо вибирати добре достигле, з рапатою, темною та пружною шкіркою, але мясисте та м'яке всередині. Якщо авокадо вам попалось надто тверде - не біда, дайте йому полежати пару днів в темному місці.
1
Огірки при бажанні почистити, можна шкірку залишити і просто добре помити. Ріжемо їх навпіл поздовж, якщо огірок грубий, то можна розрізати на 4 частини поздовж, тоді нарізаємо скибочки такої товщини, як нам до вподоби. Помідори чері розрізаємо навпіл, звичайні помідори нарізаємо шматочками. Авокадо розрізаємо навпіл, виймаємо кісточки, половинки авокадо нарізаємо скибочками. Цибулину нарізаємо півкільцями. Якщо цибуля попалась з надто сильно вираженим запахом та смаком і ви б хотіли його приглушити - просто залийте нарізану цибулю кипятком на 1 хв, а тоді злийте воду.
2
В посудині робимо заправку до салату: вимішуємо разом олію, лимонний сік, оцет, часник, додаємо сіль, перець та петрушку.
3
З'єднуємо в салатниці всі інгредієнти, акуратно вимішуємо.