Розкрито головний секрет господинь: як прибрати гіркоту з баклажанів

1 хв на прочитання24 Липня 2023, 19:24

За бажанням завдання можна спростити.

Сезон баклажанів – у повному розпалі. Але часто господині не поспішають готувати страви з синеньких, аргументуючи це тим, що вони гірчать. Щоб баклажани не гірчили, досить простої хитрості.

Утворення гіркоти у баклажанах провокує соланін. У великій кількості він може спричинити отруєння. Тому так важливо підготувати баклажани до приготування та прибрати гіркоту.

Який кулінарний секрет допоможе прибрати гіркоту?

Для початку потрібно подрібнити баклажани на звичні кружки. І в літрі води розчинити 1 столову ложку солі. Відправляємо баклажани в солоний розчин та залишаємо на 30 хвилин. Потім зливаємо наш продукт у друшляк і ретельно промиваємо водою. Після такої процедури від гіркоти не залишиться й сліду.

За бажанням завдання можна спростити. Для цього потрібно баклажани розрізати на дві частини та щедро посипати сіллю.

Потім почекати 20 хвилин, після чого змити сіль і приступати до приготування смачних страв.

Обидва ці методи ефективні.

Звісно, зараз селекціонерами виведено чимало нових сортів баклажанів, які не гірчать. Найчастіше це білі баклажани. Також є інші сині сорти без гіркоти. Це: Лебединий, Сюрприз, Пінг-Понг F1, Комета, Матросік, Алмаз, Пелікан F1.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: